آنچه در ادامه میخوانید
الکترودیالیز ED:
الکترودیالیز که با علامت مخففED نشان داده می شود، یک فرآیند جداسازی غشایی می باشد که در آن از اختلاف پتانسیل الکتریکی به عنوان نیروی محرکه جهت انتقال یون ها استفاده می گردد.
جداسازی توسط این فرآیند برمبنا اختلاف پتانسیل الکتریکی و استفاده از غشاهای تبادل گر کاتیونی و آنیونی می باشد.
ساختار و نحوه ی عملکرد الکترودیالیز :
سیستم طراحی شده در دستگاه های الکترودیالیز EDI از چند جز اصلی تشکیل شده اند که شامل غشا یا ممبران های آنیونی و کاتیونی الکترودها و جدا کننده های پلیمری می باشند. الکترودهای مورد استفاده در این روش می تواند از جنس تیتانیوم با روکش پالادیوم باشند که با اتصال به جریان الکتریکی در فضای داخلی آب میدان الکتریکی ایجاد می کنند و باعث میشوند تا یون های مثبت به الکترود کاتیونی و یون های منفی به الکترود آنیونی جذب شوند. غشاهای مورد استفاده در این دستگاه صفحات متخلخلی می باشند که از رزین های تعویض یونی تشکیل شده و نوع یون های عبوری از آنها قابل انتخاب شدن می باشد. همچنین لازم به ذکر است که غشاهایی را می توان در این دستگاه استفاده نمود که یون های عبوری از آنها به صورت انتخابی بوده و در آب های تحت فشار غیر قابل نفوذ باشند. علاوه براین باید بتوانند در برابر دمای بالای 45 درجه سانتی گراد مقاومت و پایداری مطلوبی داشته باشند.
در زمان حرکت یون های منفی به سمت الکترودهای آنیونی، غشاهای کاتدی مانع از عبور از یون ها شده و برای یون ها با بار مثبت نیز رفتاری مشابه با این رخ خواهد داد. در نتیجه حجم بالایی از یون های مثبت و منفی امکان عبور از غشاهای را پیدا نمی کنند و آب خروجی بدون املاح و شیرین خواهد بود.
یکی از محدودیت های موجود در شیرین سازی آب توسط الکترودیالیز ایجاد رسوب بر روی غشاها می باشد که می تواند کارایی را تا حد زیادی کاهش دهد. به همین دلیل در نوع صنعتی این دستگاه، جای الکترودها هر چند دقیقه یک مرتبه با هم عوض میشود. در نتیجه حجم بالایی از یون های موجود روی منافذ غشاها امکان رسوب کردن را پیدا نخواهند کرد. همچنین می توان با انجام مراحل پیش تصفیه و استفاده از مواد منعقد کننده امکان ایجاد رسوب روی غشاها را تا حد زیادی کاهش داد.
کاربرد دستگاه الکترودیالیز
کاربرد دستگاه الکترودیالیز ED در صنعت تصفیه آب جهت شیرین کردن آب های نیمه شور معمولا با TDS کمتر از ۵۰۰۰ میلی گرم در لیتر
در تولید آب مقطر و آب خالص استفاده می شود. در این صورت معمولا از تلفیق سیستم الکترودیالیز به همراه روش های از جمله اسمز معکوس RO ، سیستم رزینی ، سیستم فیلتراسیون مانند فیلتر میکرونی و سیستم های ضد عفونی مانند اشعه فرابنفش UV استفاده می شود.
تهیه آب تغذیه بویلرها
تصفیه پساب های صنعتی
تولید نمک طعام
معایب الکترودیالیز
1-قادر به انجام تصفیه آب هایی که مواد کلوئیدی و ارگانیک آنها زیاد است نمی باشد.
2-با افزایش نمک موجود در آب هزینه های تولید افزایش پیدا می کند و حداکثر میزان شوری جهت تصفیه اقتصادی 8000 میلی گرم در لیتر است.
3-تعداد کمپانی های سازنده وسایل سامانه الکترودیالیز محدود می باشد.
مزایا تصفیه آب با الکترودیالیز
دلایل زیادی برای کاربرد الکترودیالیز به مقدار زیاد در صنایع مختلف وجود دارد که برخی از آنها عبارتند از:
- راه اندازی آسان در مدت زمان کوتاه نسبت به سایر روش های شیرین سازی آب
- نیاز به صرف هزینه اقتصادی کم
- عملکرد آسان
- حذف یون و املاح موجود در آب و پساب ها بدون مواد شیمیایی
شرکت آرتا انرژی تامین کننده انواع پکیج های الکترودیالیز، آماده ارایه خدمات جهت طراحی و ساخت پکیج های فرآیندی شما کارفرمایان محترم می باشد.
جهت ارایه مشاوره و ثبت سفارش از طریق قسمت تماس با ما با کارشناسان شرکت، تماس حاصل فرمایید