آنچه در ادامه میخوانید
:DAF پکیجهای تصفیه فاضلاب
پکیجهای تصفیه فاضلاب شامل مجموعهای از تجهیزات هستند که برای حذف آلایندههای شیمیایی، فیزیکی و بیولوژیکی از پسابها استفاده می شوند.
در واقع شناورسازی به کمک هوای فشرده (DAF) یکی از پروسه های مهم تصفیه فاضلاب های صنعتی ، پساب و تصفیه آب می باشد. با استفاده از این روش در تصفیه آب و فاضلاب می توان با حذف انواع آلاینده های معلق از آن مانند روغن، گریس، چربی و ذرات کلوئیدی تاثیر زیادی بر میزان زلال سازی آب ایجاد نمود.
نحوه ی عملکرد پکیجهای تصفیه فاضلاب DAF :
عملیات حذف آلاینده ها و ذرات کلوئیدی در این روش براساس تزریق هوای فشرده به پساب می باشد. دراثر این عمل، حباب های ریز آزاد شده به ذرات کلوئیدی معلق در فاضلاب چسبیده و باعث شناورشدن ذرات به سطح می گردند که در آنجا توسط اسکیمر جمع آوری و به یک مخزن نگهداری لجن انتقال می یابد. به منظور افزایش راندمان شناورسازی ذرات کلوئیدی در چربی گیر DAF، معمولاً به پساب ورودی مواد پلیمری جهت عملیات انعقاد و بی بار کردن ذرات اضافه می گردد. بدین منظور از لوله های مارپیچی استفاده می گردد که از یک طرف مواد منعقد کننده در بخش های مختلف تزریق می شود و از طرف دیگر مخلوط هوا با مایع تحت فشار جهت اختلاط بهتر به داخل این لوله ها تزریق می گردد. در سیستم چربی گیر DAF مقداری از آب تمیز و شفاف شده به لوله های لخته ساز(flocculator) و بخشی از آن نیز مستقیما به واحد شناورسازی انتقال داده می شود. اضافه آب تصفیه شده نیز از سیستم چربی گیر DAF خارج می گردد. زلال بودن آب خروجی از واحد چربی گیر DAF یکی از معیارهای کارکرد مناسب این سیستم می باشد. در بعضی موارد به جای لوله های لخته ساز، تانک های انعقاد و لخته سازی مورد استفاده قرار می گیرد. در این حالت مواد منعقد کننده در یک فاصله زمانی حدود ۵ دقیقه با پساب در تانک انعقاد مخلوط شده و سپس به داخل چربی گیرDAF تزریق می گردد. این فرایند هنگامی که پساب ورودی خنثی نباشد، به علت اینکه زمان کافی جهت خنثی سازی وجود دارد و به راحتی توسط کاربر قابل کنترل می باشد، نسبت به لخته سازهای لوله ای برتری دارد.
روش های اشباع سازی در سیستم DAF
در سیستم DAF جهت اشباع سازی پساب از هوا آن را تحت فشار قرار می دهند. تحت فشار قرار دادن پساب به سه روش صورت می گیرد:
تحت فشار قرار دادن کل جریان
در این سیستم تمام پساب خام ورودی تحت فشار قرار گرفته و از هوا اشباع می شود. در این طرز عمل نسبت به دو روش دیگر بیشترین مقدار هوا حل می شود و نتیجه ی آن بیشترین احتمال اتصال مناسب بین ذرات و حبابهای هواست. اما در اثر این عمل بدلیل نیاز به سیستمهای اشباع سازی بزرگتر احتمال شکستن لخته ها، در اثر عملکرد پمپ و همچنین هنگام کاهش فشار بیشتر می شود.
تحت فشار قراردادن قسمتی از جریان
در این سیستم قسمتی از پساب خام ورودی به طرف سیستم تحت فشار منحرف می گردد. از میان مزایای اصلی این سیستم می توان کاهش دادن بهای پمپاژ، ظرفیت بیشتر سیستم در حمل جریان لخته سازی و کاهش شکستن لخته ها را نام برد. عیب رایج این سیستم و سیستم اول، قیچی شدن لخته ها و امولوسیونی شدن روغن در هنگامی است که جریان ورودی دچار کاهش فشار می رود. در فشارهای یکسان، مقدار هوای حل شده در این سیستم نسبت به تحت فشار قراردادن کل جریان بدلیل شدت جریان کمتر پساب کمتر می باشد.
تحت فشار قراردادن جریان برگشتی
در این سیستم 20 تا 50 درصد پساب تصفیه شده به سیستم تحت فشار برگردانده می شود، بنابراین از شکسته شدن لخته ها و یا امولوسیون مجدد روغن در جریان ورودی اجتناب می شود. اگر نخواهیم که بار هیدرولیکی (براساس شدت جریان ورودی) تغییر کند بدلیل اضافه شدن جریان برگشتی به کل جریان مجبور به بکارگیری بستر شناورسازی بزرگتری هستیم.
کاربرد پکیج DAF
در کلیه مواردی که نیاز به حذف چربی و روغن باشد به خصوص در صورتی که روغن به صورت محلول و یا ذرات آن بسیار ریز باشند چربی گیر DAF مورد استفاده قرار می گیرد. از مهمترین موارد استفاده این پکیج ها در صنعت می توان موارد زیر را نام برد.
- صنعت نفت ، گاز و پتروشیمی
- صنعت لبنی و کشتارگاه ها
- صنعت تولید فولاد
- کارواش و قالی شویی
- صنعت چرم سازی
- تصفیه فاضلاب های بیمارستانی و از بین بردن باکتری ها و میکروارگانیسم های مسری قبل از ورود به محیط زیست
- حذف آلاینده های صنعتی در پساب کارخانه های نساجی، مواد غذایی، پتروشیمی و پالایشگاه ها؛ و استفاده مجدد از پساب تصفیه شده برای مصارف مختلف
- بالا بردن کیفیت پساب های صنعتی و استفاده مجدد از آنها برای مصارف مختلف گلخانه ای، باغداری یا کشاورزی
- استفاده از پکیج تصفیه فاضلاب در شهرک های مسکونی، ترمینال ها، فرودگاه ها و … برای تصفیه فاضلابهای مضر انسانی
اجزای پکیج چربی گیر DAF
- مخزن تحت فشار برای حل نمودن هوا در آب تحت فشار عملیاتی ۳ الی ۵ اتمسفر
- کمپرسور تامین هوا با فشار مورد نیاز
- تانک شناورسازی مجهز به اسکیمر
- پمپ انتقال فاضلاب با فشار مورد نیاز
- مخازن و تجهیزات مربوط به واحد تزریق ماده منعقدکننده و پلیمر
- لوله و اتصالات و لوزم جانبی
- میکسر
- تیوپ حل کننده هوا
- سیستم جمع آوری لجن و خروجی برای تخلیه مواد منعقد و لخته شده
مزایای چربی گیر فاضلاب DAF
- طراحی، ساخت و تولید DAF با توجه به کاربرد آن در مدت زمان کوتاه
- ارزان بودن قیمت چربی گیر DAF
- مقاومت بالا در برابر خوردگی
- نصب و تعمیر آسان با هزینه کم
- نیاز به فضای کم برای نصب
- راندمان و کارایی بالا در حذف مواد کلوئیدی و ذرات معلق در فاضلاب
- تصفیه فاضلاب با بوی اندک
- کاربرد زیاد در صنایع مختلف
طراحی پکیج چربی گیر DAF
عواملی که بایستی در طراحی واحدهای چربی گیر DAF در نظر گرفته شوند عبارتند از: غلظت ذرات، کمیت هوای مورد استفاده، سرعت حرکت رو به سطح ذره و همچنین بارگذاری مواد جامد. عملکرد پکیج DAF بیش از هرچیز به نسبت حجم هوا به جرم مواد جامد (A/S) مورد نیاز برای دستیابی به درجه خاصی از زلال سازی بستگی دارد.
قیمت پکیج چربی گیر DAF
هزینه ساخت یک دستگاه چربی گیر DAF به عوامل مختلفی از جمله کمیت فاضلاب تولیدی و آلاینده های موجود در آن، استاندارد مورد نظر جهت پساب تصفیه شده، جنس مخازن و برند تجهیزات بستگی دارد.
شرکت آرتا انرژی سازنده انواع پکیج های پکیج چربی گیر DAF ، آماده ارایه خدمات جهت طراحی و ساخت پکیج های فرآیندی شما کارفرمایان محترم می باشد. جهت ارایه مشاوره و ثبت سفارش از طریق قسمت تماس با ما با کارشناسان شرکت، تماس حاصل فرمایید.